A hosszútávú megbízhatóság és pontos működés érdekében cégünk kizárólag megbízható gyártók termékeit forgalmazza, és építi be az egyedileg gyártott biztonságtechnikai eszközökbe.

A vevői igények széleskörű kielégítésének érdekében kínálatunkban az egyszerűbb szerkezetek is megtalálhatóak, hogy minden helyzetben tudjunk optimális megoldással szolgálni.

Zárszerkezetek

A védelemnek az az egysége, ún. fekete doboza, amelyet az ajtóba építünk (bevésőzár), vagy az ajtóra szerelünk utólag, és valamilyen kulcs elforgatása esetén egy vagy több irányban zárnyelv(ek) jön(nek) ki belőle. Egy részüknél a zárszerkezet egybeépített a zártesttel, ilyenek a tollas vagy kéttollú kivitelek.

Zárbetétek

A zárszerkezetek egy részénél a zárnyelv mozgatásához szükséges egy közvetítő elem, ez a zárbetét vagy cilinderbetét. Ez az egyik legsebezhetőbb pontja a mechanikai védelemnek, ezért célszerű a teljes rendszerhez illő védelmi szintet biztosító cilinderbetétet választani.
A zárbetétek támadhatóak finomnyitással, roncsolás nélkül (fésűs rezegtetés, „birizgálás”, kopogtatás), vagy roncsolással (cilindertörés, fúrás, átütés, maghúzás).

Pajzsok, törésvédők

A cilinderbetétek törés elleni védelmét néhány gyártó megoldotta a felső kategóriás zárbetéteinél (MAUER, MUL-T-LOCK, BKS, KESO, …). Ennek ellenére a zárbetétek cilindertörés elleni alapvető védelmét a zártakarók vagy ún. zárpajzsok adják. Ezek általában belülről vannak az ajtóhoz rögzítve, csavarozva, kívülről nincs bontási lehetőség. Általában a zártesthez szokták választani. Vannak olyan zárpajzsok, amik nem csak a törés, fúrás ellen, hanem az egyéb rongálásokkal szemben is védelmet nyújtanak (pl.: beragasztás, eltömítés ellen: Gordiusz zártakaró pajzs).