A modern építészet egyik legsokoldalúbb, legnépszerűbb anyaga az üveg, mely számtalan felhasználási területet kínál, pl. ablak, ajtó, térelválasztó stb. Az üveg egyszerre átlátszó, légies, ugyanakkor törékeny is, így potenciális veszélyforrásnak minősül.

Hogyan növelhető az üveg védelmi képessége? Hogyan óvhatjuk meg magunkat, családunkat, munkatársainkat, illetve vagyontárgyainkat a szétrepülő üvegszilánkoktól.

A 3M Scotchshield ultraerős biztonsági és betörésvédelmi ablakfóliák a külső szemlélő számára „láthatatlan” módon megnövelik az üvegfelület védelmi képességét. Ez a vékony, rugalmas fólia szakemberek segítségével gyorsan és könnyen felrakható az épület meglévő ablakaira. A fóliázott üveg évekig megőrzi optikai átlátszóságát. A néhány rétegű merev fóliákkal szemben a nagy rugalmassággal bíró 3M Scotchshield biztonsági fóliák 26 (SCLARL400), vagy akár 39 réteg (SCLARL600) mellett is mindössze 100ľ, illetve 150ľ vastagságúak.A 3M Scotchshield Ultraerős biztonsági és betörésvédelmi ablaküveg-fólia a forgalomban lévő termékek közül a legszélesebb körben tesztelt biztonsági fólia. A 3M ablakfóliák védelmi képességét a világ számos részén különböző cégek és kormányzati hivatalok tesztelték és alkalmazzák. (A teszteken robbanó anyagok több fajtájával TNT, molotov koktél stb. vizsgálták a 3M fóliával ellátott ablaküveg ellenállását.) A 3M Scotchshield ultraerős biztonsági fóliákat széles körben alkalmazzák kereskedelmi épületekben, repülőtereken, követségeken, katonai bázisokon, kormányépületeken, magánházaknál, továbbá bárhol a világon minden olyan létesítményben, ahol fontosnak tartják az emberek biztonságát, valamint az épület védelmét.A 3M Scotchshield típusú fóliák kiválóan alkalmazhatóak továbbá épületeken, buszokon, vonatokon és egyéb közlekedési eszközökön a vandalizmus megfékezésére.

A biztonságba fektetett pénz megtérül!

A robbanásveszélyes helyeken (gáz-, hangrobbanás stb.), vagy potenciális terrorista célpontokhoz közel eső kereskedelmi épületek könnyen kárt szenvedhetnek akkor is, ha a detonáció nem az épületben történik. Ilyen események során a legtöbb személyi sérülést a szétrepülő üvegszilánkok okozzák. A károk – robbanás esetén – több százmillió forintra rúghatnak, mind a személyi, mind a tárgyi sérüléseket is beleértve. Kutatások szerint egy nagy erejű detonáció esetén az épületen belüli és kívüli sérülések 90%-t a szétrepülő üvegszilánkok okozzák. A kár azonban sokkal nagyobb is lehet, mint amit az első felmérések mutatnak: a legapróbb üvegszilánkok, melyek még röntgensugárnál sem láthatóak, belekerülhetnek az épületben lévő számítógépekbe, technikai berendezésekbe és szigetelésekbe, amiket tüzetesen át kell vizsgálni. A kár olyan nagy mértékű lehet, hogy komplett rendszereket kell kicserélni. Ez rengeteg időt és anyagi veszteséget jelent bármely cég számára. A 3M Scotchshield Biztonsági és Betörésvédelmi ablakfólia nagy mértékben lecsökkenti a kár okozta költségeket, azáltal hogy az üveget egyben tartja egy nagy erejű robbanás közben és után is. Robbanás esetén a fólia csökkenti a sérülésveszélyt és meggátolja az üvegszilánkok és egyéb törmelékanyagok becsapódását az értékes hivatali berendezésekbe. A potenciális terrorista célpontokhoz, vagy robbanásveszélyes helyekhez közel eső kereskedelmi épületek könnyen kárt szenvedhetnek egy robbanás esetén akkor is, ha a detonáció nem az épületben történik. Semmi kétség, hogy a károk – robbanás esetén – több százmillió forintra rúghatnak, mind a személyi, mind a tárgyi sérüléseket is beleértve. Kutatások kimutatták, hogy a robbantásos terrorista akciók során az épületen belüli és kívüli sérülések 90%-át a szétrepülő üvegszilánkok okozzák. A kár azonban sokkal nagyobb is lehet, mint amit az első felmérések mutatnak: a legapróbb üvegszilánkok, melyek még röntgensugárnál sem láthatóak, belekerülhetnek az épületben lévő számítógépekbe, technikai berendezésekbe és szigetelésekbe, amiket tüzetesen át kell vizsgálni. Szélsőséges esetekben a kár olyan nagymértékű lehet, hogy komplett rendszereket kell kicserélni. Ez pedig rengeteg időt és még több pénzt igényel bármely cég részéről.